PM² metodologija

Primakon je PM2Alliance ATP (Affiliated Training Provider) te je ovlašten održavati pripremne treninge za certifikaciju po PM2Alliance programu. Naši predavači su iskusni i certificirani treneri s višegodišnjim predavačkim ali i praktičnim iskustvom.

Cilj edukacije je dati pregled razvoja i trenutne uporabe PM² metodologije koju je razvila Europska komisija (EC). Metodologija je podržana od raznih institucija Europske unije s idejom ”One common PM Methodology open to all EU Institutions, Member States, Contractors, and EU Citizens.” Razvijana još od 2007. bila je namijenjena samo internim projektima EC, no od 2016. jača inicijativa širenja slobodne i otvorene metodologije za sve institucije, učesnike i ostale dionike EU projekata. Već značajan broj subjekata koristi PM² metodologiju te je interes stručne i akademske zajednice sve veći.

Metodologija je jednostavna i fleksibilna, vrlo generalna i jasna, te ju je moguće koristiti na različitim tipovima projekata. S obzirom na otvorenost i javnost, moguće ju je potpuno slobodno implementirati ali i prilagoditi svojim potrebama.

Ova edukacija je namijenjena svim dionicima projekata bez obzira na vrstu projekta i industrije u kojoj se događaju, profesionalcima i početnicima s područja projektnog menadžmenta, voditeljima projekata i članovima timova, djelatnicima EU tijela i institucija, te korisnicima EU sredstava.

Edukacija je usmjerena praktičnom savladavanju metodologije radeći na studiji slučaja simulirajući timski rad. Kroz edukaciju ćemo identificirati različite projektne uloge i odgovornosti, definirati različite aspekte projekta i izraditi projektni plan. Nadalje proaktivno identificirati i upravljati obuhvatom, predmetima, rizicima i komunikacijom, te identificirati i prikupiti metriku kojom se vrednuje sveukupna uspješnost projekta.

  • Trajanje seminara: 16 sati
  • Način edukacije: Predavanja, grupne diskusije, vježbe podržane računalom
  • Cijena: 4362,5 kn