Upravljanje projektnim rizicima

Rizici se odnose na buduće okolnosti ili uvjete koji se pojavljuju van kontrole projektnog tima i koji imaju određeni utjecaj na projekt u slučaju pojave. Drugim riječima ako je tekući problem na projektu (issue) nešto s čim se projektni tim mora nositi u realnom vremenu, rizik je potencijalni budući problem koji se još nije pojavio.

Rizici se odnose na buduće okolnosti ili uvjete koji se pojavljuju van kontrole projektnog tima i koji imaju određeni utjecaj na projekt u slučaju pojave. Drugim riječima ako je tekući problem na projektu (issue) nešto s čim se projektni tim mora nositi u realnom vremenu, rizik je potencijalni budući problem koji se još nije pojavio. Reaktivni voditelj projekta pokušava riješiti probleme onako kako se pojavljuju, dok proaktivni voditelj projekta pokušava riješiti potencijalne probleme prije nego li se pojave i sukladno tome povećava vjerojatnost uspješnosti projekta.

Seminar je namijenjen voditeljima projekata, planerima i linijskom managementu koji imaju potrebe za procjenom projektnih rizika. Potrebno predznanje: seminar Upravljanje projektima – povratak osnovama.

  • Trajanje seminara: 16 sati
  • Način edukacije: Predavanja, grupne diskusije, vježbe podržane računalom
  • PMI R.E.P. referenca: TenStep PM07.00A: Project Risk Management, trajanje 1 dan, 8 PDU bodova
  • IPMA referenca: CAPM/HUUP seminar S-2: Analiza rizika u upravljanju projektima (1 dan)
  • Cijena 3750,0 kn